• Biciklizam

  Svojim slikovitim panoramama i prirodnim ljepotama lovinački kraj postaje idealno mjesto za ljubitelje vožnje biciklom (vlastitim ili unajmljenim u rent-a-bike agenciji LiTo) kroz prirodu, a označene staze nude izbor itinerera gdje svatko može pronaći ponešto za sebe.

 • Planinarenje

  Lovinac obiluje prirodnim znamenitostima i omogućuje uživanje u različitim planinarskim doživljajima. Zaljubljenicima u planinarenje posebno je privlačno područje Parka Prirode Velebit koje prekriva gotovo polovicu površine općine i nudi niz mogućnosti uspona na prekrasne vrhove i vidikovce.

 • Aktivnosti na vodi

  Svi koji vole prirodu i brinu o njoj ovdje će se osjećati ugodno jer je cijelo područje ispunjeno čistim vodama (velikim brojem stalnih vrela, potoka i rijeka), čistim tlom te očuvanim krajolikom. Rafting.....

 • Špilje i jame

  Brojne geomorfološke zanimljivosti proizlaze iz krškog reljefa poput slikovito oblikovanih vrhova, kukova, greda, ponikvi, škrapa, krških depresija, a zanimljivi su i mnogi speleološki objekti (špilje, ponori, jame).

 • Odmor u prirodi

  Smještajni kapaciteti prostiru se cijelim krajem i namijenjeni su pojedinačnim, obiteljskim i grupnim dolascima. Posjetitelji se mogu smjestiti u hostelu ili privatnim apartmanima uživajući u domaćim proizvodima od sira, meda, rakije, janjetine i ukusnog ličkog krumpira.

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Suvajski bunari

Suvajski bunari route kreće iz centra Lovinca, vodi uz tok rijeke Suvaje asfaltnom cestom prema selu Smokrić. S desne strane u zaseoku Zdunići nalazi se Zdunić kula iz 18. stoljeća. Uz bunar Kerešavac, bunar Vrijace i Kizića pećinu, cesta nastavlja u pravcu planinarskog doma Smokrić, gdje je moguć kratak predah uz prekrasan pogled na impozantnu šternu i Suvajski most iz 18. stoljeća koji su danas zaštićeni spomenici kulture. Prelaskom preko Suvajskog mosta ruta se uspinje makadamskom cestom prema vidikovcu Sedlo. Spustom kroz zaseok Muntanja asfaltna cesta prolazi pored bunara Virine i izvora Studenac. Ruta završava ulaskom u Lovinac pokraj osnovne škole.

Dužina: 10,2 km

Visinska razlika: 95 m

Podloga: asfalt, makadam

 

Preuzmite rutu u GPX formatu.