• Biciklizam

  Svojim slikovitim panoramama i prirodnim ljepotama lovinački kraj postaje idealno mjesto za ljubitelje vožnje biciklom (vlastitim ili unajmljenim u rent-a-bike agenciji LiTo) kroz prirodu, a označene staze nude izbor itinerera gdje svatko može pronaći ponešto za sebe.

 • Planinarenje

  Lovinac obiluje prirodnim znamenitostima i omogućuje uživanje u različitim planinarskim doživljajima. Zaljubljenicima u planinarenje posebno je privlačno područje Parka Prirode Velebit koje prekriva gotovo polovicu površine općine i nudi niz mogućnosti uspona na prekrasne vrhove i vidikovce.

 • Aktivnosti na vodi

  Svi koji vole prirodu i brinu o njoj ovdje će se osjećati ugodno jer je cijelo područje ispunjeno čistim vodama (velikim brojem stalnih vrela, potoka i rijeka), čistim tlom te očuvanim krajolikom. Rafting.....

 • Špilje i jame

  Brojne geomorfološke zanimljivosti proizlaze iz krškog reljefa poput slikovito oblikovanih vrhova, kukova, greda, ponikvi, škrapa, krških depresija, a zanimljivi su i mnogi speleološki objekti (špilje, ponori, jame).

 • Odmor u prirodi

  Smještajni kapaciteti prostiru se cijelim krajem i namijenjeni su pojedinačnim, obiteljskim i grupnim dolascima. Posjetitelji se mogu smjestiti u hostelu ili privatnim apartmanima uživajući u domaćim proizvodima od sira, meda, rakije, janjetine i ukusnog ličkog krumpira.

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Kamo na izlet

Poučna staza Kruškovac

„Poučna staza ličkog krajolika i baštine“ koja veže selo Kruškovac i brdo Zir. Udruga je ovaj projekt realizirala s ciljem širenja ideje o potrebi očuvanja okoliša, promicanja ekologije i razvoja lokalne zajednice. Uređena je  ekološko-edukativna staza kroz selo, u smjeru Zira postavljeni su edukativni  panoi i putokazi.

Udaljenost od Lovinca: 15 km

Više...

Cerovačke špilje

Smještene na južnom dijelu Parka prirode „Velebit“, među najpoznatijim su i najznačajnijim speleološkim objektima u Hrvatskoj. Kompleks čine 3 špilje (Donja, Srednja i Gornja) sa oko 7 km istraženih kanala. Za turistički posjet uređeno je prvih 700 m Donje i Gornje špilje. Ove špilje su iznimno bogate nalazima iz davne prošlosti. Osim velike količine arheoloških ostataka također su jedno od većih nalazišta špiljskog medvjeda u Hrvatskoj. Tako ovdje možete i danas vidjeti tragove „brušenja“ medvjeda na stijenama nastale njihovim kretanjem uz stjenke špilja.

Udaljenost od Lovinca: 26 km

Više...

Memorijalni centar „Nikola Tesla“

Grad Gospić vođen željom da očuva lik i djelo Nikole Tesle  povodom  150 godina rođenja Nikole Tesle 10. srpnja u Smiljanu je svečano otvorio Memorijalni centar „Nikola Tesla“ 2006. godine. Multimedijalni postav je postavljen u Teslinu rodnu kuću a to je bio prvi takav projekat odnosno pristup u prikazu života jednog znanstvenika u Republici Hrvatskoj. Prizemlje je posvećeno povijesnom pregledu Teslina života, gdje je na kronološki i pregledan način posjetiteljima dana lenta njegova života u odnosu na istovremene svjetske događaje, fotografijama, pisanim dokumentima, citatima iz Tesline autobiografije “ Moji pronalasci“ a sve je popraćeno zvučnom kulisom i video projekcijom koja nas vraća u Teslino djetinjstvo. Tavanski  prostor Tesline kuće  posvećen je Teslinim izumima također popraćem video projekcijama i zvučnom kulisom koje nam daju osjećaj da se nalazimo u Teslinom laboratoriju.

Udaljenost od Lovinca: 40 km

Više...

Spomen-dom dr. Ante Starčevića

Sagrađen je 1998. godine i otvoren 23. svibnja 1998. povodom 175. godišnjice rođenja Oca Domovine dr. Ante Starčevića.
Nakon preuređenja prostora, u studenom 2014. godine, Spomen˗dom je postao multimedijski centar dostupan svim štovateljima Starčevićevih misli i djela, učenicima i studentima te svim zaljubljenicima u prirodu i slikoviti ambijent tradicionalnog ličkog sela.

Udaljenost od Lovinca: 49 km

Više...

Kanjon rijeke Zrmanje

Zrmanja, rijeka u sjevernoj Dalmaciji duga je 69 km. Njen snažan izvor je u podnožju planine Velebit na visini od 395 m, a utječe u Jadran u Novigradsko more. U gornjem toku Zrmanja formira 7 km široku dolinu, dok ispod Zvonigrada (ostaci srednjovjekovnog grada iznad Zrnanje) teče kroz kanjon do svog estuarija. Zrmanja tvori nekoliko brzih i malenih slapova. U donjem toku od Obrovca, rijeka je duboka 5 -7 m, a na ušću je široka 240 m. Sve do Obrovca rijeka je plovna za manje brodove, a kanjon Zrmanje od Obrovca do estuarija turistička je atrakcija.

Rafting na rijeci Zrmanji pruža nezaboravno iskustvo avanture na modro - zelenoj rijeci, kad je svaki trenutak ispunjen uživanjem u čarobnom okolišu.

Udaljenost od Lovinca: 49 km

Više...

Nacionalni park Plitvička jezera 

Osobita je geološka i hidrogeološka krška pojava. Kompleks Plitvičkih jezera proglašen je nacionalnim parkom 8. travnja 1949. godine. To je najveći, najstariji i najposjećeniji hrvatski nacionalni park. Predstavlja šumovit planinski kraj u kojem se nalazi 16 jezera različite veličine, ispunjenima kristalnom modrozelenom vodom. Jezera dobivaju vodu od brojnih rječica i potoka, a međusobno su spojena kaskadama i slapovima. Prostrani šumski kompleksi, iznimne prirodne ljepote jezera i slapova, bogatstvo flore i faune, planinski zrak, kontrasti jesenjih boja, šumske staze i drveni mostići i još mnogo toga dio su neponovljive cjeline koju je i UNESCO proglasio svjetskom prirodnom baštinom, 1979. godine, među prvima u svijetu.

Udaljenost od Lovinca: 55 km

Više...

Nacionalni park Paklenica

Prostire se na površini od 95 km², na južnim obroncima Velebita, ispod najviših vrhova Vaganskog vrha (1757m) i Svetog brda (1753 m). Obuhvaća područje bujičnih tokova Velike i Male Paklenice, odnosno njihove prepoznatljive kanjone okomito urezane u južne padine Velebita, te širi okolni prostor. Na relativno malom području susreće se iznimno bogatstvo geomorfoloških pojava i oblika, raznolik biljni i životinjski svijet, atraktivni krajolici i netaknuta priroda. Raznolikost živog svijeta je uvjetovana klimatskim karakteristikama ali i bogatom i raznolikom geološkom prošlosti.

Udaljenost od Lovinca: 55 km

Više...

Vrelo Une

Na svojem izvoru Una čini bajkovito plavozeleno jezero okruženo šumom i visokim strmim liticama. Zbog svoje izuzetne ljepote, ali i iznimne hidromorfološke vrijednosti, jezero je, uz kanjon koji ga okružuje te 150 metara nizvodnog toka, 1968. godine proglašeno zaštićenim hidrološkim spomenikom prirode.

Udaljenost od Lovinca: 72 km

Više...

Zadar

Grad iznimne 3000-ljetne povijesti i izuzetno vrijednog kulturnog naslijeđa, grad koji će Vam uvijek iznova ponuditi nešto novo i posve originalno. Grad Zadar Vam u spoju ljepote prošlosti i svih pogodnosti koje traži suvremeni putnik nudi brojne turističke atraktivnosti: tražite li idealan smještaj, autohtone gurmanske delikatese, kulturne znamenitosti, suvremene sportske objekte te raznovrsni izletnički program, odabrali ste pravu destinaciju za odmor, sport i zabavu.

Udaljenost od Lovinca: 72 km

Više...

Nin

Na malenom otočiću usred plitke lagune nalazi se starogradska jezgra gradića Nina koja je kopnom povezana s dva kamena mosta. Nin ima uzbudljivu prošlost i prekrasnu sadašnjost. Sve njegove priče i spomenici, sva njegova ljepota i prirodna bogatstva tu su da u njima uživate i pronađete toliko potrebnu radost, zdravlje i duševno zadovoljstvo.

Udaljenost od Lovinca: 79 km

Više...

Nacionalni park "Krka"

Nacionalni park "Krka" je prostrano, pretežito neizmijenjeno područje iznimnih i višestrukih prirodnih vrijednosti, a obuhvaća jedan ili više sačuvanih ili neznatno izmijenjenih ekosustava. Namjena mu je prije svega znanstvena, kulturna, odgojno-obrazovna i rekreativna, a zbog posjetitelja postoje i turističke djelatnosti. S potopljenim dijelom ušća Krka je duga oko 72,5 km i po dužini je 22. rijeka u Hrvatskoj. Izvire u podnožju planine Dinare, 3,5 km sjeveroistočno od Knina. Sa sedam sedrenih slapova i ukupnim padom od 224 m, Krka je prirodni i krški fenomen. Sedreni slapovi rijeke Krke temeljni su fenomen ove rijeke.

Udaljenost od Lovinca: 114 km

Više...

Šibenik

Jedan je od najstarijih hrvatskih gradova. Prvi put se spominje 1066. godine u ispravi jednog od najvećih hrvatskih vladara – kralja Petra Krešimira IV. Status grada dobiva 1290. godine osnivanjem šibenske biskupije. Najljepša i najpoznatija građevina u Šibeniku zasigurno je monumentalna Katedrala Sv. Jakova koja je 2000. godine uvrštena u UNESCO-v popis svjetske kulturne baštine. Gradnja je započela u 15. stoljeću i trajala je više od stotinu godina. Katedrala je jedinstvena u svjetskim razmjerima jer je sagrađena isključivo od kamena bez ikakvog vezivnog materijala.

Udaljenost od Lovinca: 125 km

Više...