• Biciklizam

  Svojim slikovitim panoramama i prirodnim ljepotama lovinački kraj postaje idealno mjesto za ljubitelje vožnje biciklom (vlastitim ili unajmljenim u rent-a-bike agenciji LiTo) kroz prirodu, a označene staze nude izbor itinerera gdje svatko može pronaći ponešto za sebe.

 • Planinarenje

  Lovinac obiluje prirodnim znamenitostima i omogućuje uživanje u različitim planinarskim doživljajima. Zaljubljenicima u planinarenje posebno je privlačno područje Parka Prirode Velebit koje prekriva gotovo polovicu površine općine i nudi niz mogućnosti uspona na prekrasne vrhove i vidikovce.

 • Aktivnosti na vodi

  Svi koji vole prirodu i brinu o njoj ovdje će se osjećati ugodno jer je cijelo područje ispunjeno čistim vodama (velikim brojem stalnih vrela, potoka i rijeka), čistim tlom te očuvanim krajolikom. Rafting.....

 • Špilje i jame

  Brojne geomorfološke zanimljivosti proizlaze iz krškog reljefa poput slikovito oblikovanih vrhova, kukova, greda, ponikvi, škrapa, krških depresija, a zanimljivi su i mnogi speleološki objekti (špilje, ponori, jame).

 • Odmor u prirodi

  Smještajni kapaciteti prostiru se cijelim krajem i namijenjeni su pojedinačnim, obiteljskim i grupnim dolascima. Posjetitelji se mogu smjestiti u hostelu ili privatnim apartmanima uživajući u domaćim proizvodima od sira, meda, rakije, janjetine i ukusnog ličkog krumpira.

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Mila voda

Mila voda route kreće iz centra Lovinca preko mlina Travič u pravcu Svetog Roka pored jezera Sveti Rok prema impozantnom Velebitskom masivu. Majstorskom cestom prolazi pored Vrila Mudrosti, Crkovnog vrila i Vrbanove pećine u smjeru Malog Alana. Nastavlja makadamskim usponom do punkta Trišnja i skreće lijevo u prema Žuljinama. Na izvoru Crveni potoci prilika je za okrjepu svježom vodom. Kroz velebitske proplanke ruta vodi prema Gračacu te se spušta do jezera, skreće desno preko nasipa Štikadskog jezera i nastavlja u pravcu zaseoka Potkosa i Gudura. Uspinje se preko Brnčeva u Poljanu na vidikovac Pilar te se spušta desno prema Ličkom Cerju do glavne ceste gdje skreće lijevo u pravcu Gospića. Nakon 500 m skreće desno u zaseok Varoš te kroz prekrasne hrastove gajeve vodi do Rasoje i nastavlja u pravcu Lovinca gdje završava.

Dužina: 63,9 km

Visinska razlika: 1261 m

Podloga: asfalt, makadam